Kjøpe familiehund – ting å tenke på

Både små og store kan ønske seg en hund. Mange barn maser om å få et kjæledyr, men dette bør ikke være en spontan avgjørelse. Tenk over et par ting før du kjøper hund.
Velg riktig hund
Ulike hunder har ulikt temperament. Noen hunder egner seg godt il en barnefamilie, mens andre hunder ikke passer til barn. Brukshunder er mer krevende enn små veskehunder. En liten veskehund kan godta å bli trillet i en dukkevogn. Det vil neppe en schäferhund godta. Snakk med en hundeekspert, eller les om hunderaser på nettet før du bestemmer deg for hvilken hund du vil ha.
Lær barnet hundevett
Dersom du har barn, må hunden tilpasse seg barna, men barna må også tilpasse seg hunden. Hvis hunden kommer fra et hjem uten barn, er den kanskje mer skeptisk enn hvis den er født i et hjem med barn. Lær barna å respektere hundens grenser, og lær dem å forstå hundens kroppssignaler. Da kan du unngå at hunden blir irritert og biter.

Portrait of cute pet lying on the floor on background of family of four having rest at home
Gi hunden privatliv
Selv den mest tålmodige hund trenger ro og hvile noen ganger. Da er det viktig at hunden har et sted den kan trekke seg tilbake til. Forklar for barna at når hunden trekker seg tilbake til sitt private sted, skal barna la den være i fred. Du kan kalle det hundens private soverom. Hvis hunden vet at den har et trygt sted å hvile, kan det unngå at den blir irritert. Blir den lei av barnas bråk og lek, går den bare til det private stedet.
Husk ansvaret
Det er et kjempestort ansvar å ha hund. Den skal ikke bare mates og klappes, den skal også luftes. De nye reglene sier at hunden skal ha tre lufteturer daglig. Dette går som regel greit i starten, når hunden er ny og spennende. Men husk at hunder kan leve i ti til femten år. Derfor må du tenke gjennom de praktiske tingene. Ellers kan én person ende opp med alt ansvar for hunden, mens resten av familien ikke hjelper til.

Leave a Reply