En hund er en hund?

Alle som har hatt noe med hunder å gjøre vet at dette ikke stemmer. Det er stor forskjell mellom de forskjellige hunderasene, og folk som ønsker å anskaffe hund bør virkelig tenke gjennom hvilken type som passer for dem. Men i tillegg må man selvfølgelig også være klar over at rasebeskrivelsene er generelle. Alle hunder har personlighet, og denne kan passe over ens med den generelle beskrivelsen i større eller mindre grad.

Svært aktive typer

Å sette seg inn i de ulike rasene er ikke noen veldig stor jobb. Det er lett å gjøre dette på nettet. Når det gjelder de svært aktive hunderasene er det nok få som slår huskyene. Disse trenger ekstremt mye mosjon, og bør aller helst brukes som trekkhunder. I tillegg finnes det svært mange gode jakthunder. Går man til innkjøp av en slik rase, bør man være innstilt på å være mye ute i naturen. Det gjelder altså å finne seg et par gode gummistøvler og komme seg ut. Disse er for folk som mener at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær.


Små hunder for selskap

Mopshond2_03-10-2005Om man er av typen som helst bare vil ha litt selskap og en ny venn, så er den gode nyheten at det finnes svært mange muligheter også her. En kjent, populær og veldig elskverdig av de rolige selskapshundene er mopsen. Dette er en liten sjarmør som stort sett bare går rundt og grynter og vil ha kos. Litt av det samme finner vi i fransk bulldogg, men den er litt mer aktiv og klovnete enn det som er tilfellet for mopsen.

Større hunder for familien

Retriever dog face. With orange background.

For familier med mer plass som også vil ha en større hund finnes det også mange alternativer. De klart mest kjente og populære er raser som golden retriever, labrador og flat coated retriever. Disse tilhører alle den større gruppen av retrievere, og i tillegg til å være veldig gode familiehunder er de veldig gode til å apportere. Dermed vil du få en veldig god unnskyldning for å begynne med for eksempel andejakt dersom du skaffer en retriever.

Leave a Reply