Planlegg for dyrlegeutgifter

Dyrlegeutgifter kan bli veldig kostbart dersom hunden din blir akutt syk eller skadet. Du vil selvsagt at din beste venn skal få all hjelp og pleie den trenger, men det er ikke sikkert du har en stor nok buffer på kontoen dersom noe skjer. Da kan det være greit å ha lagt noen planer på forhånd. For eksempel gjennom å forsikre hunden eller ha en dyrekonto.

Forsikring av hund

Forsikring av hunden koster litt, men dersom hunden virkelig blir syk, og trenger operasjon eller akuttbehandling, vil det lønne seg å ha forsikring. Da trenger du bare å dekke en viss prosentdel av beløpet, og forsikringen dekker resten. Dermed slipper du kanskje å ta vanskelige avgjørelser angående hvor mye behandling hunden skal få. Dyrlegeregningen kan bli et lite sjokk dersom du skal betale den kontant, og noen dyrleger skriver ikke engang ut faktura, men krever at du betaler regningen der og da. Da vil du prise deg lykkelig over at du har en forsikring.

Dyrekonto hos dyrlegen

Dyrekonto er en annen mulighet. Denne kontoen går opp til et beløp du selv bestemmer, og fungerer litt som en kredittkonto. Når hunden trenger akutt hjelp, kan dyrekontoen dekke hele eller deler av beløpet. Deretter får du en regning neste måned. Da velger du om du betaler hele beløpet på én gang, eller om du vil dele opp beløpet i mindre avdrag, mot litt renter. Det er ikke alle dyreklinikker som har dyrekonto, og det kan være ulikt hvordan de legger opp slike tilbud. Spør derfor flere klinikker hva de har å tilby, dersom du ønsker en slik løsning.

Sats på forebygging

Du kan også spare penger gjennom å forebygge og holde hunden frisk. Sats på sunn og næringsrik hundemat, sjekk hunden jevnlig for skader og helseplager og sørg for at den får vaksinene sine. Forebyggende tannbehandling kan også spare deg for store utgifter til tanntrekking. I tillegg er det naturligvis viktig å holde hunden i god fysisk form. Det forebygger mange helseplager og sykdommer. Tilpass treningsmengden etter hunderase og hundens størrelse. Kjøp deg deretter noen behagelige treningsklær som gjør det med godt humør. Trening er jo sunt for både deg og hunden, og kan spare dere begge for helseplager og stive muskler.

Spar opp en buffer

Hvis du har muligheten, kan du også spare opp en buffer som kan brukes til dyrlegeutgifter eller andre ting som hunden trenger. Ved å spare litt hver måned, kan du etter hvert bekymre deg mindre for ekstrautgifter, ettersom du vet at du har råd til å betale regningene dine. Vær forberedt på at det kan bli dyrlegeutgifter når du skaffer deg hund. God planlegging kan gjøre det lettere å takle slike ekstrautgifter.

Leave a Reply