Sykdommer hos hunder i sommervarmen

Det er ikke kun vi mennesker som kan få helseproblemer i sommervarmen. Også våre firbente venner kan oppleve sykdommer av ulike slag som er relatert til hete.

De vanligste sykdommene hos hunder om sommeren er infeksjoner i hud, mage og ører. Det er derfor viktig å være ekstra nøye med hundens hygiene på denne tiden av året. Vi er mye mer utendørs om sommeren, og selv om hunder også er mye ute om vinteren er aktiviteten en annen sommerstid. Vi drar på stranden, vi bader, vi leker i gresset og vi drar på ulike utflukter. Hunden utsettes da for ulike bakterier som kan være skadelig for den. Det er faktisk om sommeren at kjæledyrene blir mest syke.

Det er likevel enkelte ting vi kan gjøre, slik at vi unngår dyre veterinærregninger. Skulle likevel uhellet være ute kan centum hjelpe deg med et lite lån slik at du ikke får hele ferien din spolert.

Mageproblemer

Både mennesker og dyr endrer spisevaner om sommeren. Hundens mage tåler ikke alltid denne endringen. I tillegg er det varmt og det er lett at hunden kan bli dehydrert. Det er derfor viktig å passe på at hunden får i seg nok væske og et litt bløtere kosthold.

Hudproblemer

Hundens hud er sart og følsom. De fleste hunder elsker å bade, men både saltvann, ferskvann og klorvann kan gi problemer med huden. I tillegg vil solens UV-stråler være mer intense. Vanlige hudproblemer er forbrenning, hevelse, utslett og hudinfeksjoner.

For å unngå dette er det viktig å smøre hunden med solfaktor. Du må bruke en spesiell solkrem som du får kjøpt på dyrebutikken. Aldri bruk solkrem beregnet på mennesker.

Når hunden har badet bør du tørke den så raskt som mulig, slik at bakterier og sopp ikke får fritt spillerom. Det er også lurt å gi hunden en dusj når dere kommer hjem for å få skylt av den grundig.

Om sommeren må vi også passe på å sjekke hunden for flått og andre parasitter hver eneste dag. Også insekter som mygg og knott kan være plagsomme for hunden. Du får egen insektsspray for hund som bidrar til å holde både knott, mygg og flått unna. Selv om du bruker dette må du sjekke hunden grundig.

Øreinfeksjoner

Vi nevnte bading i stad, og bakteriene som huden utsettes for når den er i det våte element. Det er mange mennesker som får såkalte badeører om sommeren, og dette kan også skje med våre firbente venner. Når vi dukker under vann kommer det vann i ørene våre. Det blir da fuktighet som er et eldorado for bakterier og sopp. Dette kan føre til infeksjoner både i det ytre- og indre øre. Denne typen infeksjon er svært smertefullt og vil kreve behandling. Du kan forebygge øreinfeksjoner ved å tørke hundens ører godt etter at den har badet. Men det er umulig å sikre seg helt mot det, da vi ikke klarer å tørke helt inne i øret.

Leave a Reply