Trenger hunder klær?

Du har kanskje stilt deg spørsmålet om hunden trenger å bli pakket inn i en genser og potesokker når kulden kommer? Hunder har tross alt klart seg i flere år uten klær om vintrene. Er dette bare til eiers egen forfengelighet eller virkelig nødvendig? Noen liker kanskje å kle ut hunden sin i et kostyme på Halloween eller lignende som ikke har noe med kulden å gjøre.

Kostymer til hunder

Hunder kan være svært følsomme overfor signalene du og andre sender. Så det er mulig at hunden din kan merke at den ser latterlig ut i for eksempel halloween-kostyme. Da gjelder det selvsagt å gå for noe som ikke stikker i hytt og vær som kan plage hunden. Det får være noe behagelig som hunden ikke ender opp med å tygge opp. Hunden kan derimot finne mye glede i en bamse eller lignende på partyking.no å leke med på et selskap i hjemmet. Finn gjerne også noen artikler som ikke er skadelig for hunden til å pynte hjemmet med. Kanskje finner du et kostyme til deg selv som kan matche hunden din?

Mindre hunder fryser mer

Det kommer an på hvilken type hund du har når det er snakk om å kle hunden, så den ikke fryser. Noen hunder er mindre rystet til kulden enn andre. Chihuahua er blant de små rasene som kan fryse i kulden, da de selv ikke klarer å holde varmen. Selv om hunden spiser litt ekstra på kalde dager så er det likevel ikke nok til å holde varmen. En god idé er å sørge for god potepleie og eventuelt bruke potesokker ved frost for å unngå frostskader. Det hender at selv trekkhunder kan få problemer med hudavskrapninger på sine poter på saltede veier. Her skal du derfor være ekstra varsom, og det skader heller ikke å ha med seg en potesalve i lommen med på turen. Du merker på hundens adferd hvordan den har det. Det er mulig å merke det på hundens bevegelsesmønster om den fryser. En varm hund vil mest sannsynlig bevege seg fritt og sprette av glede i motsetning til en kald hund som skutter seg litt. Et godt råd å følge er å ikke lufte hunden for lenge om gangen, på dager det er ekstra kaldt.

Leave a Reply