Tips for å holde hunden aktiv

Om man har hund gjelder det selvsagt å holde den aktiv gjennom gåturer og lek. Men det betyr ikke at hunden er nødt til å være inaktiv utenom disse periodene. Det er noen tiltak man kan gjøre for å sørge for at hunden har et visst aktivitetsnivå også når det ikke er hunden som er direkte i sentrum.

La den fortjene føden

Når man tenker over det, så sier det seg jo selv at det å få mat fra en skål ikke er hundens naturlige måte å spise på. I naturen ville den ha brukt det meste av tiden sin på å lete etter mat, så hvorfor ikke aktivisere hunden litt i denne forbindelse? For eksempel kan man fore den i en halv brusflaske slik at den må jobbe litt for å få alt ut. Du kan også sitte ute i noen deilige hagemøbler og se på at hunden leter etter mat som du har gjemt rundt om i hagen. For hunden er dette både aktivitet, hjernetrim og lek.

Leker den kan bruke selv

1200px-Frauenwald,_Hundeschlittenrennen,_6Veldig mange hundeleker er av den typen som krever at eieren aktivt bruker dem for å leke med hunden. Det er ikke nødvendig å kun ha dette, da det er mange ting hunden kan gjøre på egen hånd. Så lenge hunden har leker som den kan leke med på egen hånd vil den også kunne holde seg selv aktiv mens eieren løser andre forpliktelser i hjemmet. Dette kan også lære hunden noe større grad av selvstendighet.

En aktiv hund er lykkelig

Det er ingen hemmelighet at en aktiv hund er en lykkelig hund. Det er også slik at hunder har et ganske kraftig vern i det norske lovverket. Derfor kan det være lurt å sette seg inn i hva dette omfatter dersom man tenker på å skaffe seg hund uten å ha erfaring. Dette gjelder selvsagt særlig nå som vi har fått eget dyrepoliti i Norge. Det er selvsagt ingen grunn for normalt oppegående mennesker til å være redd for dette, men det kan likevel være lurt å sette seg inn i reglene rundt dette.

Leave a Reply